Beeldschermwerk

Een van uw medewerkers heeft lichamelijke klachten en u vermoedt dat de werkplek of werkhouding hierbij een rol speelt? U wilt weten wat u kunt doen om te zorgen dat de klachten verminderen? Een individueel ergonomisch werkplekonderzoek geeft inzicht in eventueel aanwezige knelpunten en bijbehorende oplossingen.

Ergo@work kan dit onderzoek op korte termijn voor u uitvoeren. De ergonoom beoordeelt hierbij alle in de werksituatie aanwezige risicofactoren en geeft tijdens het onderzoek tevens individuele adviezen aan de medewerker met betrekking tot werkwijze en werkhouding. Doel van het onderzoek is vermindering van de klachten door aanpassing van de werkplek, de werkhouding, de werkwijze en/of de taak. Bijzondere aandacht wordt besteed aan eventuele lichamelijke klachten.

De bevindingen worden vastgelegd in een heldere rapportage. Per knelpunt worden praktische oplossingen aangereikt, waarmee u direct aan de slag kunt.

Bij werkplekonderzoeken voor meerdere personen, zullen wij met u overleggen over de gewenste aanpak. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een gezamenlijke instructie voorafgaand aan de werkplekbeoordelingen.